Terje Valaker

Historie

Terje er opphavet til teamets prestisjetunge vandrepokal: «Årets Gruskuk». 3 turer i grusen på 3 dager, utelukkende pågrunn av for høye ambisjoner på bremsepunkt ga han denne tittelen. Han er teamets minst fotogene fører og har gul hjelm…

Opprinnelig oppvokst med skateboard og snowboard, motor var ikke en del av hverdagen frem til han fikk prøve en gammal PX på en bondegård i en alder av 12 år. Øyeblikket er fanget på film hvor det kan høres en mor som innser hva som er i ferd med å skje. Skrekkblandet fryd kalles det på folkemunne.

Motorinteressen økte og etter å ha blitt nektet lett-sykkel som 16 åring, ble det lettsykkel i en alder av 16år. Snille barn som spør får ikke…Første lettsykkel ble kondemnert, den andre overlevde. Mellomtung kom i en alder av 18 år og slik fortsatte det. Det var 7-8 gatesykler før den virkelige racingkarrieren ble en realitet.

En tur til MotoGP-finalen i 2016 ble ideen om RR utløst og lite visste han at det skulle endre livet. Han kastet seg ut i RR-universet sammen med Svein i 2017 og ante ikke hva han holdt på med, enda mindre hvor sinnsykt kult det skulle bli.

Til forskjell fra Svein startet Terje på Suzuki. Han lo ganske bra av Svein som kjøpte Triumph, vi skulle jo tross alt kjøre fort. Terje ble aldri rask nok på Suzukien så han kjøpte en til. Han hadde hørt det var oppskriften på å bli raskere. Når ikke det hjalp dro han til Finland å kjøpte seg en Triumph. Denne havarerte, så den måtte fikses. Hva kommer etter havari én? Havari to….Etter et andre havariet var det klart for det tredje. Etter kun tre havari fungerte sykkelen og han har slått seg til ro. Begge suzukiene er førvrig fortsatt i teamets hender.

Kjøringen til Terje bærte preg av høye ambisjoner, svært høy gledesfaktor og null evne til å fylle drivstoff. Denne kombinasjonen ga likevel en sammenlagtseier i norgescuppen 2018 ettefulgt av en reality-check av selvinnsikt i 2019. Med Svein sin 3. plass i sammenlagt i NM måtte noe gjøres. Sammen med Svein har begge to stødig jobbet seg opp i fart og som et resultat av dette samarbeidet kom det en 2. plass sammenlagt i NM i 2022.

Han liker å si at han ikke har konkuransseinstinkt, men det er tydelig at når lyset går av i løp så kommer det ofte frem en annen versjon av den påstanden.

Viktigst er å slå Svein…

Fører Info

SYKKEL

Triumph Daytona 675R

Startnummer

#71

Født

28.10.1988

Bosted

Oslo

Bilder

Flere Førere