Endelig Racing!

Det har vært stille fra teamet og det beklager vi, men har vi gitt oss helt??

Her ser vi hvordan en motor ser ut etter at rådeboltene er tatt ut og vi ikke har fler. Da står tiden litt stille….

Neida…etter en lang vinter med motorbygging og hodebry rakk vi sesongstarten på Våler 27 April. Men det var noen skjær i sjøen, ikke uventet. Som vanlig bestilte vi for få deler til motorene, noe vi fant ut når motorene skulle sammen. Da må det bestilles mer og bygging settes på vent noen uker. Får nye deler og fortsetter bygging med litt for mye selvtillit, og gjør ting litt i feil rekkefølge. Da tar det tid.

Nok om det, nå racing!

Første racingweekend – Våler 27-28 April

Det viste seg å være kaldt på Våler siste helgen i April, men vi var forberedt med både ullundertøy, campingvogn og varmeovn. Camping er også en del av racing. Bare det å være på banen er en glede i seg selv, og få campingplasser slår de med egen racingbane! Særlig når vi var heldig og dro med bittelitt sol! Det hjelper.

Vi måtte dessverre stå et annet sted enn ved miljøcontaineren, noe som medførte at iallefall Svein og Terje kjørte feil ut av depot stort sett hele helgen. Men da vi endelig kom oss på bana var gleden stor!

Første helgen ga ingen nye tider, men den ga veldig god fart i kroppen og vi dro fra Våler med en god følelse. Veldig klar for neste kjøring, nemlig Solør Extreme cup!

Heldagstrening 6. Mai

Terje og Erik juksa litt og stakk på heldagstrening 6 Mai. Siden Erik ikke turte å møte opp første treningshelg på grunn av kulden, ventet han like gjerne til det var enda litt kaldere! Mens Svein måtte prioritere å jobbe…

Heldagstreningen var KALD, ingen sol og vind. Perfekt! Vi bygde tillitt, tross vær som mange ville sagt var kaldt, hadde vi det helt konge og frøys uansett! Vi fikk tilogmed bodd på hotell kvelden før treningen, og som dere ser var det veldig koselig!

Racinglivet på luksus suite! Hev-senk TV’n er dessverre ikke med på bilde
Luksus suite stor nok til ekko. Hev-senk TV’n kan så vidt skimtes til høyre

Etter en kald trening måtte vi finne litt tålmodighet, hele 12 dager til Extreme Cup. Heldigvis kunne Mai by noen fridager som vi kunne bruke til å late som vi gjorde noe fornuftig med syklene. Ofte føler vi at de går fortere etter sånne dager.

Solør Extreme Cup

Endelig! Sol, masse kjøring, Vålerbanen og på nytt møte racingpiloter vi har savnet gjennom vinteren! Bare det å komme til eventet er verdt hele turen! Teamet stilte med Erik, Osvaldas a.k.a Osvis (med kone og datter), Svein og Terje. I campen vår var vi også heldige og ha besøk av Kristin Heiberg og Thomas og far Bergstrøm. 9 sykler i teltet!!

Hele teamet kjørte mye sammen og vi fikk endelig startet å hente inn litt etterlengtet spor og fart. Det ble ikke satt noen pers i løpet av helgen, men vi var ikke langt unna pers i å kose oss! Osvis var som vanlig veldig gira!

Det ble få turer i grusen og noen pokaler. Den kuleste pokalen gikk til Gabrielle som debuterte på mini-moto og gliste fra øre-til-øre. Gratulerer Osvis, du har nå sikra deg en ganske rævva økonomisk fremtid! Og jo forresten, gjett hvem som gikk i grusen? Husker der vi nevnte at Osvis var gira? Vel da gjetter du riktig…Se lenger ned!

Thomas Bergstrøm var heltent som vanlig å klinte til andreplass sammenlagt og attpåtil en andre plass i race of champions!

9 sykler i campen! Sinnsykt trivelig!
Noen som tror han der er gira?
Glemte vi å si at Osvis var gira?

Selv om Osvis både hadde offroad både med og uten tryn var han som alltid, sinnsykt blid og fornøyd!

Først kræsj så fit for race!
Han karen der ser ikke problemer, kun racing!

Med andre ord, Solør Extreme Cup: Kjempe suksess! Takk Solør MC klubb!

Helgas store høydepunkt! Det er lite som gleder oss mer en å se rekruttering!
Dette er bare starten!

Videre trening og racingplaner

Terje har stilt på alle onsdagstreninger som har vært så langt. Farta på Rudskogen har vært upåklagelig. 1:29.4 på første trening og Osvis ha kommet seg på 1:31! Dette lover godt og vi kommer til å ha stort fokus på Rudskogen i tiden fremover.

Vi har også klart å lure med oss Christoffer Fransson på et comeback. For de av dere som har holdt på en mannsalder trekker kanskje kjensel på navnet. Han la opp i 2014 og har i mellomtiden ikke hatt en dag uten å tenke spor og racing.

Siden han har (hadde) R1 og er en av de store gutta ga vi han en R3 å leke med, bare for morroskyld. Og det var visst morro! Vi håper han tar steget og kommer seg tilbake. Det er tross alt han vi har å takke for at vi alle kjører roadracing idag!

Ikke en R1, men like morro! Og fyren har ikke glemt hvordan man kjører! Det var rart…

Neste på agendaen er banedager på Rudskogen 31 mai – 2 Juni og Classic TT på Våler 7-9 Juni!

Til slutt så kan vi nevne at vi spontant kjøpte oss en teltplass på TT circuit i Assen og blir å finne der under MotoGP. Ryktene sier at sjølveste Jonathan Lykke Nessjøen har fått billett til samme GP løp av dama si (heldiggris), så det kan dukke opp ett og annet derfra senere.

Og jo…Osvis skal jo kjøre Imatra. Han får fullt team, inkludert Klev Tuning! Som vi gleder oss til enda mer Racing!


Bilder og video

Her er noen bilder som Merete Jensen tok fra Solør Extreme Cup!

Og til slutt en film fra de fleste løpene fra Thomas Bergstrøm!

Del denne nyheten

Facebook

SISTE NYHETER

Reisebrev: Imatra 2024

9. juli 2024

ROADRACING NM 2024

22. juni 2024

Mia Rusthen er i gang med WorldWCR!

14. juni 2024